Een warmte-terugwinunit (WTW) is een apparaat dat zorgt voor balansventilatie met warmte-terugwinning. Balansventilatie wil zeggen dat er evenveel lucht wordt afgevoerd als toegevoerd. Dat zorgt voor een comfortabel en gezond woonklimaat. Hierbij maakt maakt het niet uit welke temperatuur het buiten is. U hoeft voor een goede ventilatie het raam dus niet meer open te doen. Maar dat mag wel!

Energiebesparende oplossing

Warmte-terugwinning betekent dat de warmte uit de lucht die afgevoerd wordt, tot 95% weer in de toevoerlucht wordt gebruikt. Dat betekent een aanzienlijke energiebesparing. Luchtjes e.d. krijgen geen kans, omdat de luchtstromen apart door de warmtewisselaar stromen. Die zorgt voor de overdracht van de warmte van de afgevoerde aan de toegevoerde lucht. Ventilatie met warmte-terugwinning is zeer comfortabel. Tocht krijgt geen kans. De lucht die toegevoerd wordt is al voorverwarmd en heeft bijna dezelfde temperatuur als de lucht in de woning.Uitleg WTW

De warmte-terugwinunits zijn ontworpen om warmte uit de ventilatielucht (retour) over te dragen aan de toegevoerde buitenlucht (toevoer). De uitgangspunten zijn erop gericht om met een zo laag mogelijke hoeveelheid elektrische energie een zo hoog mogelijk rendement te realiseren. Dit komt tot uiting in de toepassing van een warmtewisselaar met een thermisch rendement van 95% en energiezuinige gelijkstroommotoren.

Meer informatie over WTW?

Een WTW-ventilatiesysteem zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, heeft een minimaal energieverbruik en houdt de afgevoerde en toegevoerde lucht in balans. Heeft u vragen over warmte-terugwinning? Wij helpen u graag!