Warmteterugwinning (WTW)

Warmteterugwinunit

Een warmteterugwinunit (WTW) is een apparaat dat zorgt voor balansventilatie met warmteterugwinning. Balansventilatie wil zeggen dat er evenveel lucht wordt afgevoerd als wordt toegevoerd. Dat zorgt voor een goed comfort en een gezond binnenmilieu. Welke temperatuur het buiten ook is. U hoeft voor goede ventilatie het raam dus niet meer open te doen. Maar dat mag wel!

Warmteterugwinning betekent dat de warmte uit de lucht die afgevoerd wordt, tot 95% weer in de toevoerlucht wordt gebruikt. Dat betekent een aanzienlijke energiebesparing. Luchtjes e.d. krijgen geen kans, omdat de luchtstromen apart door de warmtewisselaar stromen. Die zorgt voorde overdracht van de warmte van de afgevoerde aan de toegevoerde lucht. Ventilatie met warmteterugwinning is zeer comfortabel. Tocht krijgt geen kans. De lucht die toegevoerd wordt, is al voorverwarmd en heeft bijna dezelfde temperatuur als de lucht in de woning.Uitleg WTW

De warmteterugwinunits zijn ontworpen om warmte uit de ventilatielucht (retour) over te dragen aan de toegevoerde buitenlucht (toevoer). De uitgangspunten zijn erop gericht om met een zo laag mogelijke hoeveelheid elektrische energie een zo hoog mogelijk rendement te realiseren. Dit komt tot uiting in de toepassing van een warmtewisselaar met een thermisch rendement van 95% en energiezuinige gelijkstroommotoren.
Een WTW-ventilatiesysteem zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, tegen een minimaal energieverbruik en houdt de afgevoerde en toegevoerde lucht in balans. Hoe meer u isoleert, hoe meer u moet gaan ventileren. Heeft u vragen over warmteterugwinning? Wij helpen u graag.

 

De storingsdienst van Coolserve staat 24 uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar.

GEEF EEN STORING DOOR