Coolserve levert en installeert diverse merken waterchillers en DX-koelmachines. Deze koelmachines gebruikt men voor de centrale koeling van bijvoorbeeld luchtbehandelingskasten en proces- of matrijskoeling in de spuitgietindustrie.

DX koeling op luchtbehandelingskasten

De laatste jaren komen de luchtwarmtepompen steeds meer in beeld voor toepassing op een luchtbehandelingskast. Het grote voordeel is de geïntegreerde regeling. Een 0-10 Volt signaal volstaat voor de capaciteitsregeling. Hiermee zijn grote kostenbesparingen haalbaar op het gebied van levering en installatie, maar ook het energieverbruik is aantoonbaar lager. Tevens vervalt het warmwaterblok voor de (bij)verwarming van de ventilatielucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

DX koeling

Waterchillers

Waterchillers worden nog steeds op grote schaal toegepast, met name in de vervangingsmarkt en natuurlijk in de proceskoeling. Wij leveren en onderhouden alle bekende merken. U kunt bij ons ook terecht voor de engineering van het waterzijdige traject en uiteraard de capaciteitsberekening. De huidige generatie waterkoelers zijn tevens geschikt om warmwater te produceren met zeer hoge COP’s (Coefficient Of Performance, de verhouding tussen het opgenomen vermogen en het geleverde verwarmingsvermogen).

Waterchiller