Heeft u een groter kantoorpand? Of zoekt u airconditioning voor een zorgcentrum, hotel, health- en racketcentrum, school of bedrijfsverzamelgebouw? Dan is het VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow) voor u de oplossing. Het VRF-systeem kan uw pand koelen en verwarmen.

Hoe werkt het?

Het VRF-systeem werkt met één grote centrale buitenunit en meerdere, maximaal 92, binnenunits. Elk binnendeel is onafhankelijk in te richten. Het is dus mogelijk om de temperatuur in iedere ruimte apart te regelen. De binnendelen zijn in vier versies verkrijgbaar: wandmodellen, cassettemodellen (1-zijdig, 2-zijdig en 4-zijdig), plafondonderbouw, vloermodellen en satellietmodellen met roosters of luchtverdeelslang.

VRF is energiezuining

Koelen en verwarmen met het VRF-systeem is energiezuinig. Daarom geeft de overheid bij de aanschaf van een VRF-systeem subsidie in de vorm van een fiscaal aantrekkelijke investeringsaftrek. Dit voordeel kan oplopen tot 10% van het totale investeringsbedrag. Wij gebruiken twee VRF warmtepompsystemen die hieraan voldoen:
– City Multi Warmtepomp Y systeem (2-pijps, voor koelen of verwarmen)
– City Multi Warmtepomp R2 systeem (voor gelijktijdig koelen en verwarmen, dit systeem is uitermate geschikt om te worden toegepast als hoofdverwarming.

VRF kunt u combineren

Naast de klimaatbeheerssystemen en de verschillende regelingen is het mogelijk externe apparaten te integreren met het VRF systeem. U kunt hierbij denken aan luchtgordijnen, warm-tapwatersystemen, verse-luchtsystemen en vloerverwarming en -koeling.

Meer weten?

Heeft u interesse en wilt u meer weten over welke voordelen het VRF-systeem u kan bieden? Neem contact op, wij staan u graag te woord.

Mitsubishi Electric VRF R2 systeemMitsubishi Electric VRF Y systeem